Ден след първия тур на местните избори временната комисия за проучване

...
Ден след първия тур на местните избори временната комисия за проучване
Коментари Харесай

Бойко Рашков мълчаливо изслуша шефа на ДАНС

Ден след първия тур на локалните избори временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване, изслушва ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Темата - доклада на Службата за машинното гласоподаване.

Миналата седмица оттова оповестиха, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с телефона си секретния код на машините за гласоподаване. Докладът бе изпратен до ЦИК и НС и въз основа на него Комисията забрани машинния вот на локалните избори в страната.

" Докладът на ДАНС е конфиденциален, описаното в него основава подозрения. За мен персонално дейностите, описани в отчета, биха хвърлили сянка на подозрение. Заместник-министърът на електронното ръководство е направил неща, които не би трябвало да е правил ", разяснява Ивайло Вълчев от " ИТН " във връзка съвещанието на Комисията.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ разяснява, че проблем с машините не е имало. “Да се надяваме на втория тур на локалния избор да се гласоподава с машини. Политици използваха една уйдурма, с цел да повлияят в последния вероятен миг върху изборния развой. При всички положения има проблеми в ДАНС във връзка с възлагането и осъществяването на избрани задания ", каза Мирчев. 

Бойко Рашков, който оглавява Комисията за надзор над службите, резервира безмълвие след чуването на шефа на ДАНС. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР